Twee decennia om uit te groeien tot een grote speler in de metaalbouw in Wallonië

1996 – de oprichting

De firma Techno Metal Industrie zag het levenslicht in 1996. Het is aanvankelijk een familiebedrijf met twee broers aan het roer: Eric en Michel Deneil.

Van bij de start legde Techno Metal Industrie zich toe op drie bedrijfstakken:

 • de installaties van het type verwarming en sanitair voor algemene aannemingsbedrijven in de bouw en voor de industrie,
 • de plaatsing van leidingen voor de industriële sector,
 • de uitvoering en plaatsing van smeedwerk (borstweringen, noodtrappen) en kleine staalconstructies (luifels, enz.).
DSC00538

De twee oprichters kregen al snel het gezelschap van mede-investeerders Benoit de Dorlodot en Pierre Gathy.

Het is dus met vier dat ze het bedrijf deden groeien, zonder enige rem op het succes, maar altijd met oog voor het familiale aspect van het begin. Dat is een waarde van Techno Metal Industrie.

In 2000 werd het bedrijf verkozen tot “Andennais van het jaar”. Techno Metal Industrie werd regelmatig geëerd in de ranglijst van Trends Gazelles, waar het nu wordt geclassificeerd in grote bedrijven. TMI won ook de Trends Gazelles-ambassadeurstrofee van het jaar 2010 in de categorie middelgrote bedrijven.

Een gedurige ontwikkeling in vier bedrijfstakken

IMG_6907

Van in het begin kreeg Techno Metal Industrie het vertrouwen van zijn klanten. Zij waren zich al snel bewust van de deskundigheid van het bedrijf. Dankzij deze troeven kon Techno Metal Industrie zich voortdurend verder ontwikkelen. De belangrijkste mijlpalen in deze ontwikkeling:

 • de bouw van een eerste fabricagehal van 750 m2 in 1997,
 • tal van uitbreidingen, met onder meer een totale oppervlakte van 3500 m2 voor deze hal in 2003, met hijsvermogens van 5x 5 ton,
 • de bouw van hal 2 in 2007, met een oppervlakte van 2200 m2 en hijsvermogens van 2x 25 ton en van 2x 12,5 ton,
 • tot slot ging Techno Metal Industrie in 2017 naar een totale bebouwde oppervlakte van 9000 m2, met de bouw van een derde hal van 3300 m2 en hijsvermogens van 2x 25 ton en van 2x 12,5 ton,
 • eind 2018 heeft Techno Metal Industrie een vierde hal van 1500 m² in beslag genomen voor het ijzerwerk en het frame loopt over naar een totale oppervlakte van 10 500 m².

Techno Metal Industrie structureerde zich in vier bedrijfstakken, met elk een eigen businesslijn:

De klanten van Techno Metal Industrie zijn voornamelijk algemene bouwbedrijven. De werken en prestaties van het bedrijf worden grotendeels uitgevoerd in het kader van overheidsopdrachten.

Tal van erkenningen

Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, kreeg Techno Metal Industrie de nodige erkenningen om alsmaar grotere bouwwerken aan te kunnen.

Als aannemer van werken ging Techno Metal Industrie tussen 1996 en 2017 van de erkenning 1D7 en 1F naar 7D7 en 7F + 7F2. Deze laatste erkenningen werden bekomen in februari 2016. Het gaat meer bepaald om de volgende erkenningen:

7D7

Smeedwerk

7F

Metaalconstructies

7F2

Metalen draagstructuren bouwen

Techno Metal Industrie kan ook nog op de volgende erkenningen bogen:

 • 2008: Infrabel-erkenning
 • 2013: Veiligheidsmachtiging NAVO
 • 2015: Certificatie EN1090 -1 + A1,
 • 2017: Diploma Lasingenieur, behaald door Adrien Cloes, productieleider.
IMG_6992
TOTAL FINA ANGOLA-4

2001 – Chaudronnerie et Tuyauteries Industrielles (CTI)

Vijf jaar na de oprichting brengt Techno Metal Industrie de activiteiten in industrieel ketel- en leidingwerk onder in een tweede structuur onder de naam: Chaudronnerie et Tuyauteries Industrielles BVBA (CTI).

Dit bedrijf is gehuisvest op dezelfde locatie als Techno Metal Industrie, aan de Rue Géron in Seilles. Het beschikt over zijn eigen fabricagehal en Pierre Gathy ziet toe op het beheer en de ontwikkeling van de activiteiten van de onderneming.