Staalconstructies staan voor een groot deel van de activiteiten van Techno Metal Industrie (meer dan 5000 ton per jaar).

Er is een onderscheid tussen zware constructies voor de industrie en de constructies voor de bouw van woningen en winkelcentra. Techno Metal Industrie werkt vooral voor algemene aannemingsbedrijven en ontwerpt, fabriceert en plaatst staalconstructies vanaf 20 ton.

VAL12047-GSK WAVRE-5

De zware industriële constructies

De zware industriële constructies moeten in de eerste plaats functioneel zijn. Hun uitzicht is bijkomstig. Voor industriële constructies zijn de verbindingen tussen de structuren minder fijn omdat het design en het esthetisch uitzicht niet of toch minder relevant zijn.

De constructies voor de woningbouw en winkelcentra

In tegenstelling tot de zware staalconstructies voor de industrie, worden de constructies voor een woongebouw of een winkelcentrum voor het grote publiek meestal door een architect uitgetekend. De architect wil een grote inbreng hebben in het design en het uitzicht.

De architect of ingenieur-architect speelt in dat geval dus een belangrijke rol. Hij zal fijnere verbindingen tussen de onderdelen van de constructie willen en voor een eerder uitgepuurd design gaan. In dat geval is de samenwerking tussen architect, studiebureau en Techno Metal Industrie doorslaggevend, om de esthetische doelstellingen over de hele lijn te halen en tegelijk rekening te houden met de technische beperkingen en het budget binnen redelijke perken te houden.

Winkelcentrum DOCKS BRUXSEL – Metaalstructuur

Metaalstructuur voor het nieuw winkelcentrum DOCKS BRUXSEL
Meer weten

Staalconstructies

Staalconstructies en overdekkingen

De ontwerpers en tekenaars van Techno Metal Industrie krijgen meer en meer de vraag om tegelijk de constructie en de afdekking en de overdekkingen te ontwerpen.

Dat kan bijvoorbeeld voor lichtere constructies, die soms beglaasd zijn

Opslagboxen havenzone van Vaulx-Antoing

Meer weten

Staalconstructies

Het vak evolueert naar afdekkingen en overdekkingen. Het is trouwens een vraag van de algemeen aannemer die het studiebureau van Techno Metal Industrie er toe brengt om volledige oplossingen uit te werken, zowel voor de fabricage als voor de plaatsing.

Building Information Modelling toegepast op staalconstructies

Techno Metal Industrie heeft de grootste aandacht voor de kwaliteit en de evoluties in zijn sector. BIM of Building Information Modelling is een dergelijke evolutie. Het ontwerp in 3D door het studie- en tekenbureau van Techno Metal Industrie kan zo gedeeld worden met alle betrokken partijen. Een bouwwerkinformatiemodel garandeert dus ontwerpen van nog hogere kwaliteit. Weer een stap verder om de klanten extra tevreden te stellen.

IMG_6950

Referenties van Techno Metal Industrie in staalconstructies

 • Verbouwing van een hoeve tot sportcomplex (Miavoye - Onhaye)
  Staalconstructies
 • Structuren van verzinkt staal voor Syral in Lillebonne, in Normandië
  Staalconstructies
 • Metaalstructuur CHIREC, ziekenhuis in Oudergem
  Staalconstructies
 • Vervanging van de kistdambalken van de dam van Ivoz-Ramet
  Mechanisch laswerk, Staalconstructies
 • Portieken voor de overbrenging van lasten van het Résidence Palace
  Staalconstructies
 • Parking GSK Wavre
  Staalconstructies
 • Metro van Charleroi: Soleilmont
  Staalconstructies
 • INTRADEL in Herstal
  Staalconstructies
 • Station van Gent Metalen kolommen
  Staalconstructies
 • Staalstructuur voor GSK in Wavre
  Staalconstructies
 • Staalstructuur voor het kantoorgebouw van CMI, de Orangerie in Seraing
  Staalconstructies
 • Structuur van het zuiveringsstatiçon AIDE van Hermalle-Sous-Argenteau
  Smeedwerk, Staalconstructies