Techno Metal Industrie ontwerpt, fabriceert en plaatst smeedwerk voor de industrie, voor particulieren en voor flatgebouwen. Het onderscheid tussen deze fabricages hangt af van het profiel van de opdrachtgever.

Techno Metal Industrie is het enige Waalse erkende bedrijf in klasse 7 in smeedwerk.

Industrieel smeedwerk

Techno Metal Industrie ontwerpt, fabriceert en plaatst oplossingen voor industrieel smeedwerk. Het gaat dan om industriële borstweringen, trappen, technische vloeren, oversteekbeveiliging, noodtrappen.

IKEA Anderlecht en Arlon Smeedwerk en noodtrappen

Meer weten

Smeedwerk

Industrieel smeedwerk is hoofdzakelijk functioneel.

Structuur van het zuiveringsstatiçon AIDE van Hermalle-Sous-Argenteau

Meer weten

Smeedwerk

Op het kruispunt tussen het industrieel smeedwerk en het smeedwerk voor particulieren bevindt zich het smeedwerk voor bruggen en de burgerlijke bouwkunde. Het betreft zowel industriële oplossingen als architecturaal of decoratief design. De borstweringen voor bruggen en de burgerlijke bouwkunde zijn goede voorbeelden.

Het smeedwerk voor flatgebouwen en voor particulieren

In het geval van smeedwerk voor particulieren speelt de architect een belangrijke rol, om voorrang te geven aan het esthetisch uitzicht en zo het gebouw een zeker cachet en extra waarde te geven. Het betreft trappen, borstweringen, leuningen, balkonscheidingen, hangende balkons, binnensmeedwerk, enz. Het studiebureau van Techno Metal Industrie werkt samen met de architect om de concrete uitvoering aan te sluiten op de esthetische doeleinden en tegelijk te voldoen aan de veiligheidsaspecten. De vereisten van de architecten boosten de ontwerpen en verleggen de grenzen in het werk van het studiebureau.

Voor zijn smeedwerk combineert Techno Metal Industrie vaak tal van materialen, waaronder uiteraard staal, maar ook hout, inox, glas, cortenstaal of aluminium.

De versmelting tussen de ideeën van de architecten en van het studiebureau is ook vereist voor hedendaagse constructies zoals hangende balkons van grote flatgebouwen. Techno Metal Industrie ontwierp voorgefabriceerde balkons met waterkeerplaat, houten vloer, de juiste thermische onderbrekingen, opvang en afvoer van water. Omdat ze hangen, ogen deze voorgefabriceerde balkons ook erg mooi, want het dak neemt de last over, zodat er geen kolommen of bevestigingen meer nodig zijn. De referenties van de voorgefabriceerde hangende balkons van het flatgebouw Universalis zien.

Technologisch is deze versmelting met de ideeën van de architecten zeer leerrijk. Zo kunnen nieuwe oplossingen ontworpen worden die tegelijk esthetisch en minder duur om te plaatsen zijn en ook nog eens sneller kunnen uitgevoerd worden. Het tekenbureau van Techno Metal Industrie past ook de technieken van de Building Information Modelling toe om zijn plannen volledig in 3D te ontwerpen.

Referenties in smeedwerk van Techno Metal Industrie